TÖMER‘e Nasıl Kayıt oluşturabilirim?

TÖMER öğrenci kayıt sistemine nasıl giriş yapacağınızı ve nasıl kayıt olacağınızı anlatacağım.

1. İlk önce Google arama çubuğuna basıyor ve ‘’tomerbasvuru.dpu.edu.tr’’ yazıp ‘’enter’’ tuşuna basıyoruz.

2. Açılan anasayfanın sağ üst köşesinde 6 farklı dil seçeneğimiz bulunmaktadır. Bu dil seçenekleri ‘’İngilizce, Türkçe, Çince, İspanyolca, Almanca ve Fransızca’’ şeklindedir.

3. Ana sayfamız açıldığında önceden kayıt olduysak ‘’oturum aç’’ a, kayıt olmadıysak kayıt ol seçeneğine tıklayarak yeni kaydımızı oluşturabiliriz. Daha önce sistemde kayıt oluşturulmadı ise şahsi e-postamız ve parolamız ile sisteme giriş yapamayız. Ayrı bir şekilde TÖMER sistemine de kayıt olmamız gereklidir.

4. Kayıt ol seçeneğine tıkladıktan sonra karşımıza ‘’yeni kullanıcı’’ olarak temel bilgilerimizi isteyen bir sayfa gelecektir. Sırasıyla ‘’ad’’ yani ‘’isminiz’’, ‘’soyadı’’ yani ‘’aile isminiz’’ ya da ‘’soy isminiz’’ i giriniz. ‘sisteme ya kimlik numaranızla ya da pasaport numaranızla kayıt olabilirsiniz.

5. Anne, baba adınızı giriniz. Doğum tarihinizi giriniz. Cinsiyetinizi seçerek sonraki aşamaya geçiniz.

 

6. İletişim bilgilerinizi doğru girmenizin bizim için önemli olduğu bu aşamada, eğer Türkiye’de ikamet etmekte olduğunuz bir adresiniz varsa ‘’adres’’ bölümüne doğru ve eksiksiz şekilde giriniz.

7. Eğer adresiniz yoksa boş bırakarak; giriş yaparken kullanmak istediğiniz e-posta adresini ‘’e-posta’’ bölümüne yazınız. Yazdığınız e-postanın doğru olması, sonradan giriş yapabilmeniz için önemlidir.

8. ‘’Telefon’’ yazan bölüme, ‘’+90’’ ile başlayan bir Türk telefon numarası aldıysanız ‘’telefon’’ seçeneğine basarak o numarayı, sadece WhatsApp üzerinden sizinle iletişime geçebileceğimiz bir telefon numaranız varsa ‘’WhatsApp telefon no’’ seçeneğine basarak, kendi alan kodunuzun olduğu telefon numaranızı girmek istiyorsanız ‘’diğer telefon no’’ seçeneğini tuşlayınız.

9. ‘’şehir’’ kısmına şu anda ikamet etmekte olduğunuz şehri yazabilir (Kütahya gibi) ve de ‘’ülke’’ için şu anda ikamet etmekte olduğunuz ülkeyi (Türkiye’yi) seçmelisiniz.

10. Bu işlemlerden sonra ‘’açık rıza metnini okudum, onaylıyorum’’ kutucuğunu, altındaki adrese tıklayarak okuduktan sonra işaretleyerek ve de ‘’Kvkk metnini okudum, onaylıyorum’’ kutucuğunu, altındaki adrese tıklayarak okuduktan sonra işaretleyerek kaydet tuşuna tıklayabiliriz. Bilgilerinizde herhangi bir sorun bulunmuyor ise “Kayıt oluşturuldu” bildirimini göreceksiniz.

11. Bu aşamadan sonra kayıt esnasında girmiş olduğunuz e-posta adresine sisteme giriş bilgileriniz gönderilecektir.  DPÜ TÖMER’ den gelen e-postada, size verilen ‘’kullanıcı adı’’ (yani kayıt işlemlerinde kullandığınız E-postanız) ve ‘’parola’’ (yani şifreyi) bulacaksınız. Bu kullanıcı adı ve parola ile giriş yapacağınız için lütfen notlarınıza kaydetmeyi unutmayınız.

12. Sonradan yeniden anasayfamızı açtığınızda lütfen bu parola ve kullanıcı adlarını girerek girişinizi yapınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2023, Cuma