Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlık Günü‘nü Kutlu Olsun!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (KDPÜ), Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için etkinlik düzenledi.

Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Etkinlikte Kazakistan'ın bağımsızlık mücadelesi ve Türk-Kazak ilişkileri hakkında sunumlar yapıldı.

Prof. Dr. Kızıltoprak, yaptığı konuşmada, Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu hatırlattı.

Kızıltoprak, "Jeltoksan Ayaklanması, Kazakistan'ın bağımsızlığı yolundaki önemli olaylardan biridir. Bu ayaklanma, tüm Orta Asya'daki millî kimlik hassasiyeti taşıyan ulusların uyanışının başlangıcı olmuştur." dedi.

Aradan geçen 30 yılı aşkın sürede Türkiye ve Kazakistan arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini söyleyen Kızıltoprak, "Kazakistan'ın bağımsızlığını kutluyor, Kazak öğrencilerimizin ve davetlilerin Bağımsızlık Gününü tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Kazakistan kültürünü yansıtan müzik ve dans gösterisinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, Perşembe